Skjønn før kjønn, og en hyllest til mannens selvtillit

Etter at #metoo-kampanjen begynte å rulle og gå, er det mange menn som sier omtrent dette: «Det er så vanskelig å vite hva som er greit, det er så mange gråsoner, hvordan skal vi forholde oss til kvinner nå, kan man gi en klem, liksom?» Her er to regler for dem som plutselig befinner seg i situasjonen: «Næmmen se på meg da, uff da, her står jeg og viser fram ståpikken min.»

  1. Ikke vis tissen din med mindre du er helt sikker på at å vise tissen er det eneste riktige å gjøre.
  2. Ikke ta på tissen til folk med mindre du føler deg svært sikker på at de har lyst til å bli tatt på tissen.

Det hele kan kokes ned til: Bruk skjønn før du bruker kjønn.

Og så må jeg si at man nesten, men bare nesten, må beundre Harvey Weinstein. Altså, det er helt jævlig det han har gjort. Men jeg beundrer selvtilliten hans. Den selvtilliten som gjør at han kan runke i en potteplante foran en dame og tenke: «Se på dette. Kult, eller hva?» Den selvtilliten skulle jeg gjerne hatt mer av, selv om jeg skulle brukt den annerledes. Jeg bekymrer meg for eksempel mye for om jeg er tynn nok, pen nok, smart nok – dessverre altfor ofte i den rekkefølgen.

Og så bekymrer jeg meg for om jeg er en god mor, særlig etter jeg skrev en kronikk om todelt permisjon og jeg fikk kommentarer om at jeg mangler et mamma-gen (hvor får jeg i så fall tak i et, Mammaklubb for bra damer???). Mens Babydaddy sa her om dagen helt ut av det blå: «Vi er så dritbra foreldre vi. Sønnen vår er syyykt heldig som har oss som mamma og pappa. High five!» Det ville ikke falt ham inn å tenke at vi er noe annet enn helt rå foreldre.

Og det er denne selvtilliten jeg snakker om. Noen ganger ser jeg at Babydaddy blunker til seg selv i speilet, og jeg ser at han tenker to ord, nemlig Fet fyr.

Jeg har lagt merke til at sønnen min på seksten måneder gjør det samme. Han ser seg selv i speilet, gliser og jeg er helt sikker på at han tenker Fet fyr.

Og når han lærer et nytt ord, selv om det for eksempel bare er «Møøøø» så lyser han av stolthet, og slår hendene sammen og rett og slett klapper for seg selv.

Det er min hellige overbevisning at det eneste menn er flinkere til enn kvinner er å stå og tisse, og klappe for seg selv.

Det første kan jeg leve uten, men det siste skal jeg gjøre mer av.

1 hendelser på “Skjønn før kjønn, og en hyllest til mannens selvtillit”

  1. «Det er min hellige overbevisning at det eneste menn er flinkere til enn kvinner er å stå og tisse, og klappe for seg selv.» Kanskje et fåtall av dem lider av en slags selvtillitsdysleksi, som blander sammen egenskapene til å bli «stå og klappe seg selv på tissen»? 😉

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *