10 ting ingen forteller deg før du blir gravid

Vurderer du å la deg befrukte? Best å være forberedt. Her er ti ting ingen forteller deg før du blir gravid:

1) Du kommer ikke til å føle deg glødende, vakker og spesiell, du kommer til å føle deg tjukk.

2) De første tre månedene kan det hende du er så kvalm at du bestemmer deg for at det holder med én. (Mulig at enebarn blir bortskjemte jævler, men ikke faen om jeg skal ha det sånn som dette igjen.)

3) Bekken er tissen. Jeg har alltid hørt om bekkenløsning som en diffus greie gravide får. Ingen forteller hvor bekken er. Bekken er tissen. Jeg hadde altså konstant vondt i tissen.

 4) Etter at du har sluttet å kaste opp får du lyst til å spise alt du ikke har spist på tre måneder. Burger, is, kake, pizza, taco. Saus. Man vil drikke saus. Til frokost.

5) Det føles som om du har svelget en gullfisk. Plutselig merker du at det bobler litt rart inni magen som om en fisk svømmer inni der. Det er mer rart en rørende.

6) Kjøtt må stekes til det er nesten uspiselig. Jeg hadde våte drømmer om blodig biff med et glass rødvin til.

7) Du får ikke drikke vin. (Ok, dette visste jeg, men etter et halvt år uten vin eller vodka tar man seg selv i å spørre seg hva meningen med det hele er.)

8) Man gruer seg like mye som man gleder seg. I hvert fall gjorde jeg det. Jeg gledet meg til å få en søt baby. Jeg gledet meg til å bli en familie. Jeg gledet meg til å endelig få en unnskyldning til å dra til Legoland. Jeg gruet meg til kolikk, mindre tid til å se på Say Yes to the Dress, og til å en dag få høre av en kvisete tenåring: “Mamma, jeg hater deg din jævla hore.” Shit, det gruer jeg meg fortsatt veldig til.

9) Å være gravid er ubehagelig og ingen gidder å reise seg for deg på bussen.  Folk var livredde for å fornærme meg i tilfelle jeg bare var tjukk. Så der stod jeg på bussen hele veien hjem med hovne føtter, krampe i leggene og vondt i tissen.

10) Og apropos tissen. Jeg måtte tisse hele tiden. HELE TIDEN. Det må jeg forresten fortsatt. 

GOD GRAVIDITET!

 

Graviditet slik det stort sett ser ut
Dette er meg. Neida. Joda. Neida.

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *